Curs Creare Site de Prezentare
Curs Realizare Magazin Online
Curs Promovare google ADS

Ce este URL? Navigare Internet

Ce este URL (Uniform Resource Locator)? In casuta de adresa vezi un text cam ciudat. Acest text este este URL-ul paginii respective sau adresa exacta.Acest URL este unic pentru fiecare pagina. Fiecare web site are un nume unic si fiecare pagina web are un nume unic in cadrul acelui web site.

Sursa: https://www.sepoate.com/calculatoare/internet/index_9.php

Creare link-uri

Link-urile pot fi de doua feluri: 1. Link-uri externe – deschid alte pagini din site, sau alt site. 2. Link-uri interne – fac salt la o zona din aceeasi pagina.

Sursa: https://marplo.net/html/linkuri.html

Ce e o adresa URL

Numele de URL este un acronim de la Uniform Resource Locator (limba engleză), ceea ce înseamnă că este un mod uniform (acelaşi în întreaga lume) de a localiza un fişier sau un document pe Internet. Un URL specifică adresa unui fişier pe web, adresă care este unică pentru fiecare fişier în parte.

Sursa: https://www.tpu.ro/tehnologie/ce-e-o-adresa-url/

Limbajul HTML

Lagaturile (link-urile) reprezinta partea cea mai importanta a unei pagini Web. Ele transforma un text obisnuit in hipertext sau hiperlegatura, care premite trecerea rapida de la o informatie aflata pe un anumit server la alta informatie memorata pe un alt server aflat oriunde in lume. Legaturile sunt zone active intr-o pagina Web, adica zone de pe ecran sensibile la apasarea butonului stang …

Sursa: http://invatahtmlake.3x.ro/legaturi.html#!/stealingyourhistory

static.anaf.ro

Request-ul trebuie sa fie trimis prin POST iar formatul este similar cu exemplul de mai jos:

Sursa: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/index_cult_12032019.html